Akcijos kaina, EUR

NASDAQ apdovanojimai 2016

NASDAQ apdovanojimai 2015 2016

Kontaktas investuotojams

Gabrielius Morkūnas
„Aprangos" grupės finansų ir ekonomikos direktorius

Tel. 8 5 2390 808, 8 5 2390 843
Fax. 8 5 2390 800
El. paštas: [email protected]

APB „Apranga“ pateikia komentarą dėl vykdomos veiklos ir verslo aplinkos, atsižvelgiant į nepalankią epideminę koronavirusinės infekcijos (COVID–19) situaciją.

Remiantis Lietuvos Vyriausybės nutarimu „Dėl karantino Lietuvos respublikos teritorijoje paskelbimo“ (identifikacinis kodas: 2020-05466) nuo 2020 m. kovo 16 d. uždarytos visos Aprangos Grupės parduotuvės Lietuvos Respublikoje. Dėl uždarymų Latvijoje ir Estijoje dar svarstoma, tačiau tikėtina, kad ir jos bus uždarytos artimiausiomis dienomis.

Grupė toliau vysto prekybą internetu keliomis kryptimis. Pagal franšizės sutartį su „Inditex“ valdomos zara.com, massimodutti.com, bershka.com, pullandbear.com, stradivarius.com, zarahome.com, oysho.com toliau veikia įprastu režimu Latvijoje ir Estijoje. Siuntų pristatymo į parduotuves paslauga Lietuvoje laikinai neteikiama, siuntos pristatomos tik tiesiogiai klientams. Lietuvos rinkoje plečiamas asortimentas prekybos internetu platformoje soulz.lt, kuri apjungia didžiąją dalį „Aprangos“, „Aprangos galerijos“, „City“, „Aldo“, „Tommy Hilfiger“, „Hugo Boss“ parduotuvių asortimento. Soulz.lt siuntų pristatymas apribotas iki siuntų pristatymo į siuntų terminalus ar tiesiai į namus. Toliau ieškoma galimybių išplėsti bendradarbiavimą su globaliomis interneto platformomis kaip „Farfetch“.

Kadangi yra visiškas neapibrėžtumas dėl koronaviruso poveikio šalies ekonomikai bei neaišku, kiek laiko parduotuvės bus uždarytos, vadovybė negali įvertinti poveikio Grupės veiklai bei rezultatams 2020 metais. Tačiau vadovybė mano, kad koronavirusas turės reikšmingą neigiamą įtaką Grupės veiklai I-ąjį ir II-ąjį šių metų ketvirčiais. Grupė šiuo metu siekia ženkliai mažinti veiklos sąnaudas ir imasi atitinkamų veiksmų.

Pasikeitus veiklos sąlygoms ar esant aiškesniems padariniams Grupė pateiks papildomos informacijos.

Rimantas Perveneckas
„Aprangos“ grupės generalinis direktorius
+370 5 2390801

  • 169Parduotuvės
  • 200Prekių ženklai
  • 3Šalys
  • 2249Darbuotojai
  • 90800Parduotuvių plotas m2
  • 326 mln.2023 m. Grupės apyvarta, EUR
Mūsų svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Jei sutinkate su slapukų naudojimu, spauskite "Sutinku" ir toliau naudokitės svetaine. Slapukų naudojimo taisykles rasite čia