Akcijos kaina, EUR

NASDAQ apdovanojimai 2016

NASDAQ apdovanojimai 2015 2016

Kontaktas investuotojams

Gabrielius Morkūnas
„Aprangos" grupės finansų ir ekonomikos direktorius

Tel. 8 5 2390 808, 8 5 2390 843
Fax. 8 5 2390 800
El. paštas: [email protected]

„Aprangos“ grupė, mažmeninės prekybos drabužiais lyderė Baltijos šalyse, įgyvendindama įmonės tvarumo nuostatas, ant administracijos ir logistikos centro stogo Vilniuje įrengė 0,55 Mw galios saulės jėgainę.

Pasirengimas ir planavimas vyko dar metų pradžioje, o jėgainė buvo įrengta per du vasaros mėnesius. Atlikus patikrinimus, elektrinė pradėjo veikti spalio mėnesį ir energija aprūpina dalį administracijos ir logistikos centro Vilniuje poreikių.

„Iki šiol tiek parduotuvėse, tiek administracijos ir logistikos centre naudojome tik žaliąją elektros energiją, tačiau vykdydami savo tvarumo įsipareigojimus nusprendėme tapti gaminančiais vartotojais ir dar labiau prisidėti prie poveikio klimato kaitai mažinimo. Mūsų formuojamoje ilgalaikėje strategijoje įsipareigojame imtis veiksmų, kuriais mažiname savo veiklos poveikį klimatui ir prisidedame prie teigiamų pokyčių. Be abejo, vertinome investicijas ir atsiperkamumą, tačiau pagrindinis tikslas – siekti tvarumo tikslų“, – teigia „Aprangos“ grupės generalinis direktorius Rimantas Perveneckas.

„Aprangos“ grupės administracijos ir logistikos centre dirba beveik 200 darbuotojų. Aukščiausius ekologijos reikalavimus atitinkantį pastatą šiluma ir vėsinimu aprūpina geoterminiai siurbliai, kurie, įrengus saulės elektrinę, veiks dar efektyviau naudodami vietoje pagaminamą elektros energiją. Pastate įdiegta ir daugiau išmanių sprendimų: natūralios saulės šviesos, lietaus vandens surinkimo ir pakartotinio panaudojimo bei automatinė klimato kontrolės sistema.

Iš viso ant pastatų komplekso sumontuoti 1.325 moduliai, kurių bendras plotas 2.732 kvadratiniai metrai. Montuojant saulės jėgainę buvo siekiama maksimalaus efektyvumo, todėl buvo pasirinkti pažangiausi sprendimai, užtikrinantys jėgainės našumą. Bendra investicijų suma – daugiau nei 400 tūkst. eurų, o skaičiuojama atsipirkimo trukmė 4-5 metai. Darbus atliko UAB „Reenpro“, kuri taip pat atliks įrenginių aptarnavimą ir garantinę priežiūrą. Numatoma, kad sumontuota įranga efektyviai veiks ne trumpiau nei 40 metų.

„Aprangos“ grupės projektą įgyvendinome greičiau nei įprastai, nes jie dar metų pradžioje, tai yra iki saulės elektrinių piko, numatė investuoti į švarią elektros energiją. Džiaugiamės partneriais, kurie iš esmės vadovaujasi žaliuoju kursu ir užtikriname, kad mūsų pasiūlyti sprendimai leis pasiekti didžiausią našumą“, – teigia darbus atlikusios UAB „Reenpro“ vadovas Danis Jarušas.

„Aprangos“ grupė Baltijos šalyse valdo 167 parduotuvių tinklą (100 Lietuvoje, 44 Latvijoje ir 23 Estijoje), kurių bendras plotas sudaro 90,5 tūkst. kv. m. Visose prekybos vietose naudojama tik žalioji elektros energija iš atsinaujinančių šaltinių.

 DJI 0572 02

  • 169Parduotuvės
  • 200Prekių ženklai
  • 3Šalys
  • 2249Darbuotojai
  • 90800Parduotuvių plotas m2
  • 326 mln.2023 m. Grupės apyvarta, EUR
Mūsų svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Jei sutinkate su slapukų naudojimu, spauskite "Sutinku" ir toliau naudokitės svetaine. Slapukų naudojimo taisykles rasite čia